Sida 1 av 2

Greetings!

Postat: sön 07 aug 2011, 00:05
av Zorg
Halloj!

Jag heter Joakim och kommer att plugga i Lund nu till hösten, 5 år civilingenjör ska det bli. Så jag har letat runt lite efter spelföreningar och liknande i trakterna, så då snubblade jag över er ^^

Vad är det här för en liten förening då? Hur stora är ni? Träffas ni ofta? Vilken ålder är medlemmarna i genomsnitt? Är det lika fördelning mellan könen? Har ni funnits länge? Jaa, frågorna är många.

Personligen sysslar jag mest med Rollspel och magic, men brädspel är ju aldrig fel det heller.

Jag ser fram emot att flytta till Lund, och trevliga gamers är ju ett måste för en dräglig tillvaro!

//J

Re: Greetings!

Postat: sön 07 aug 2011, 00:28
av ArneB
Hej Joakim!

Det här är ingen liten förening, det här är DMF. På pappret har vi väl uppemot 100 medlemmar, men om man räknar folk som regelbundet är nere på lokalen blir väl siffran lägre...kanske 30-40? Svårt att veta exakt.

Vi har olika dagar för olika aktiviteter, måndagar figurspel och torsdagar och lördagar brädspel. Utöver det går det att använda lokalen andra dagar också. Det finns två rollspelsrum som brukar vara uppbokade hela veckan vad jag vet.

Medelåldern på föreningen är ganska hög. Jag har ingen lust att räkna ut den, men de flesta studerar eller jobbar. Alla åldrar är välkomna dock!

Det är inte ens i närheten lika fördelning mellan könen. Av regelbundna besökare på lokalen tror jag inte det finns någon enda kvinna.

Föreningen firar 25årsjubiluem 2012 så vi har funnits ett tag.

Rollspel kan vara svårt att komma in i som ny, men antagligen lättare som spelare än som spelledare. Det bästa sättet är dock att börja vistas på lokalen och spela brädspel eller annat, lära känna folk och kolla lite om någon har plats för en spelare till. Jag tror det finns några magicspelare numera, jag har inte sett dem själv men de har lämnat en affisch efter sig i alla fall.

Hoppas det var svar på dina frågor! Välkommen ner!

/Anders

Re: Greetings!

Postat: sön 07 aug 2011, 00:37
av Zorg
Nämen det låter ju glimmrande!

Hur är det med andra föreningar? Finns det några andra stora i Lund?

Och hur är det med lajvare eller liknande, jag har varit intresserad av att testa på lite. Ni sysslar inte med sånt eller vet någon sådan förening?

Re: Greetings!

Postat: sön 07 aug 2011, 03:56
av Ironjens
Jag tror inte att det finns mer än de lajvare som visar sig på dmf... Dvs nazilajvare när det rör sig om postapocalyptiska lajv, och "hata-allt-lajvare" när det handlar om vanliga lajv.

Det är inte så att jag vill pajja för lunda-lajvarna, men realiteten är som den är. Om man inte kan låtsas på allvar, vad kan man då göra?

Bra fråga

Re: Greetings!

Postat: sön 07 aug 2011, 03:58
av Ironjens
och innan jag drunknar i hat-kommentarer så kan jag erbjuda ett fett lägenhets-lajv...

för alla som minst är sjuttio år gamla :-)

Re: Greetings!

Postat: sön 07 aug 2011, 13:14
av Ironjens
Eller så ska jag inte logga in efter en natt på stan...

Re: Greetings!

Postat: sön 07 aug 2011, 18:37
av ArneB
Det finns inga andra stora föreningar vad jag vet i Lund. Det är nog mer små kompisföreningar. Det finns en del lajvare hos oss men ingen som tagit tag i det. Det kanske finns intresse om någon tog tag i det.

Re: Greetings!

Postat: sön 07 aug 2011, 21:30
av Zorg
Ok, tja jag är ingen erfaren lajvare själv så jag försöker nog leta upp nåt gäng ^^ Lajvare tycker jag det borde finnas i Lund iallafall, jag får väl hetsa några att skapa en förening.

Vad brukar det liras för spel på era spelkvällar då? Kör ni små korta som munchkin eller större som axis and allies? För det mesta menar jag då.

Re: Greetings!

Postat: sön 07 aug 2011, 21:47
av Xian
Om du syftar på brädspelskvällarna så spelar vi mest (97%) tyska eurosar. Det vill säga spel med mycket mekanik utan tema, för att göra beskrivningen så attraktiv som möjligt. Oftast blir det spel som tar mellan 1 och 3 timmar.

Det är större chans att Munchkin spelas än Axis, men det är ungefär som att jämföra chansen att vinna på lotto med att vinna på lotto samtidigt som en meteor träffar en i huvudet.

Re: Greetings!

Postat: sön 07 aug 2011, 21:56
av Gustav
Det var några figurspelsnördar som spelade munchkin då de var trötta på att få stryk i förtikå för några veckor sen, så det är inte helt omöjligt, det händer bara inte på brädspelstillfällena.

Re: Greetings!

Postat: sön 07 aug 2011, 22:31
av ArneB
Jag letar alltid efter folk som vill spela Twilight Imperium också.

Re: Greetings!

Postat: sön 07 aug 2011, 23:21
av Zorg
Ah, ok. Va tusan, jag är ingen munchkin fantast jag bara tog ett exempel =P

Men tyskt säger du? =P Är det ticket to ride och sånt eller?

Säg vad skräpspelen heter dammit!

Re: Greetings!

Postat: sön 07 aug 2011, 23:34
av ArneB
Alltså vi är rätt välförsedda med spel, och folk tar med sig ännu fler. Vi har i alla fall ticket to ride, om det spelas så mycket vet jag inte. Det är nog rätt mycket variation som gäller.

Re: Greetings!

Postat: sön 07 aug 2011, 23:53
av Zorg
Hehe, ok. Jag kommer ifrån en förening, där jag är vice ordförande, som heter NOS. Där har magic tagit över våra spelkvällar och variationen har dött ut.

Men det låter ju trevligt med lite omväxling. Yees, this will be excellent.

Re: Greetings!

Postat: mån 08 aug 2011, 01:33
av Ulvert
Zorg skrev:Yees, this will be excellent.
Mr Burns - citat? ;)

Re: Greetings!

Postat: mån 08 aug 2011, 10:33
av ArneB
Magic tagit över spelkvällar? Oj, det var ju som min gamla spelgrupp....1994. Nostalgi. Ja, magic är det ganska lätt att undvika på DMF just nu.

Men om du är sugen på kort och kombos finns ett växande intresse för det trevliga figurspelet warmachine/hordes som roar så väl kortspelare som figurspelare.

Re: Greetings!

Postat: mån 08 aug 2011, 10:39
av Pedersen
Annars finns ju alltid DMF-spelet, om man nu gillar kort och vill lära känna föreningens olika personligheter och skrönor...

Re: Greetings!

Postat: mån 08 aug 2011, 10:40
av Gustav
Dissa inte Magic nu, det spelas oregelbundet på lördagar en gång i månaden kanske.

Re: Greetings!

Postat: mån 08 aug 2011, 12:20
av ArneB
Jag dissar magic som en nykter alkoholist dissar sprit.

Re: Greetings!

Postat: mån 08 aug 2011, 21:28
av Zorg
Äh, magic är götte så länge det inte går över styr.

Hur är det med större event och liknande, ni anordnar inga konvent eller liknande?