Slaget om de orörda vidderna

Lägg alla Battle reports här. Imperiets standardiserade regler om censur och ofrihet för pressen gäller som vanligt.
Användarvisningsbild
ArneB
Auxilia - Tvångsrekryterad
Auxilia - Tvångsrekryterad
Inlägg: 1890
Blev medlem: mån 08 sep 2008, 21:25
Namn: Anders Holm
Ort: Köpenhamn
Kontakt:

Slaget om de orörda vidderna

Inlägg av ArneB » tis 16 mar 2010, 17:48

Recon bloody recon

Farseer Nimsorfin hade kommit till Eustace. Hans tross fick snabbt uppmonterat en tankfabrik, ett domedagstempel och en stjärnakademi men brist på mat hindrar hans styrka från att växa sig för stor. Han skickade iväg sina jägare för att hitta en stabil källa till mat och redan efter några dagar skickar de bud om en sönderbombad bondgård omgiven av obrukade åkrar som övervuxits med skog. Nimsorfin själv gick in med en mindre styrka för att undersöka närmare och säkra området.

Nöjd med vad han såg var Nimsorfin precis i färd med att kalla in bosättare för att börja bruka jorden när jägarna rapporterar om att de ser någon sorts ödleryttare röra sig i den utbombade ladugården. "Ödleryttare? Hu så otäckt! Bäst att ta det säkra för det osäkra", tänkte Nimsorfin och säger åt sina trupper att skjuta för att döda och samtidigt pressa framåt för att undersöka var de här kommer från.

Tillsammans med sina wraithlords och avengers pressar han fram genom skogen, när minor börjar explodera runt dem! Guidade av Nimsorfin sinne för fara lyckas de forcera minfältet med endast ett avsprängt ben och den mekaniserade delen av styrkan kör runt fältet. Ödleryttarna verkade medvetna om minorna och ser ut att tveka. Wraithlords började skjuter laser och missiler mot skepnader bakom ruinerna men gör inte mycket skada.

Ett bekant fordon lyfter från fiendens linjer och Nimsorfin undrar hur ödleryttarna fått tag på en waveserpent! De måste ha dödat eldars för att ha tagit dem, hans heta Biel-tan blod kokade i hans ådror och han skickar drakar för att spränga den och waveserpentburna avengers och warpspiders för att döda invånarna. Drakarna klantade sig rejält och missar allihop, lämnandes alla utan något de kan skjuta på, även om spindlarna försökte så gott de kan. Överraskade av den utvecklingen blev avengerserna plötsligt överrumplade av vildar med motorsågar och nerhuggna till sista man medan drakarna blev nerhuggna av andra oidentifierade barbarer som väller ut ur den stulna waveserpenten.

Men Nimsorfin andra waveserpent räddade läget och fäller det stulna fordonet så att spindlarna kunde döda de flesta av dess passagerare, och hugga ihjäl överlevarna i närstrid. På andra sidan ruinerna gjorde wraithlords och avengers processen kort med ödleryttarna, vars rustningar såg imponerande ut men inte verkade skydda särskilt bra. En av dem såg lite extra pimpad ut men sattes ur stridbart skick av ett välplacerat scatter laserskott i magen. Jägarna blev upplockade av en waveserpent och flögs runt minfältet för att hjälpa till med sin spejarexpertis, men hann inte ända fram innan ödleryttarnas kvarvarande fotsoldater drar sig tillbaks. De verkar ha övergett bondgårdarna och Nimsorfin är tacksam över hur han nu kommer att kunna försörja mer trupper. Han skickar bud till sitt huvudläger att montera ner tankfabriken och använda delarna till att få igång bondgårdarna. Men vilka är de här ödleryttarna? Och varför är de så lika eldars? Hoppas det finns tydligare fiender att döda på den här planeten också.
Du kanske kan SPELA, men kan du KÖTTA?

Ironjens
Tribunus laticlavius - Ung general
Tribunus laticlavius - Ung general
Inlägg: 1499
Blev medlem: mån 28 apr 2008, 23:45
Namn: Jens Mattsson
Ort: Lund
Kontakt:

Re: Slaget om de orörda vidderna

Inlägg av Ironjens » ons 17 mar 2010, 00:09

Bra!
Orks - putting the laughter into manslaughter

När Jeppa är borta dansar Jens på bordet - Bästa DMFare på Gothcon 2010!

Skriv svar