Sida 1 av 1

Twilight Imperium?

Postat: fre 03 jan 2014, 14:06
av bladerunner_35
Jag har blivit intresserad av brädspel och funderar på att köpa Twilight Imperium. Innan jag lägger en tusing på spelet plus någon expansion undrar jag om det finns några brädspelare som kan tänka sig att låta mig vara med på ett parti?

Antingen 11, 12, 18 eller 19 januari (kommande lördagar eller söndagar).

Jag har så klart inte spelat spelet men kommer i så fall läsa på reglerna så mycket som möjligt.

Jag är också intresserad av att testa Game of Thrones, Cosmic Encounters och Descent 2.

Re: Twilight Imperium?

Postat: lör 04 jan 2014, 09:51
av Gustav
Jag har spelat TI3 ett tiotal gånger och känner mig ganska mätt på det, men jag vet att t.ex. Anders Holm älskar det. I regel är det nog inte folk som älskar brädspel i allmänhet som gillar TI3 i synnerhet.

Roger har införskaffat Descent2 med expansioner och har varit god nog att låta mig, Mattias, Jeroen och Fabian spela en kampanj (eller snarare två). Vi spelar på söndagar och har så vitt jag vet en plats ledig, vi har bara spelat det kortare introduktionsquestet till standardkampanjen The Shadowrune (30-40h) och har valt att köra med full besättning på fyra hjältar. Det går bra att bara vara med någon enstaka gång.

Re: Twilight Imperium?

Postat: lör 04 jan 2014, 13:05
av Arcturus
Ett förslag är att du kontaktar Claes Olsson (Campeador här på forumet). Han har spelat det innan och har några vänner som också gillar det. Du kan alltid höra med honom om de är intresserade.

Re: Twilight Imperium?

Postat: sön 05 jan 2014, 09:30
av bladerunner_35
Tack för tipsen!

Re: Twilight Imperium?

Postat: ons 08 jan 2014, 12:15
av Ironjens
Twilight Imperium är en diplomatisk simulator, på gott och ont. Man vinner genom att fisa runt och göra ingenting med sitt imperium tills grannarna börjat kriga, då ger man sig på resterna. Jag upplever det som ett skittråkigt sätt att tillbringa 8h men Anders älskar det av samma anledning. Man kan vinna genom att kriga, om man är Jeppa. Alla andra som har försökt har misslyckats, typ.

Eclipse liknar TI men är mycket roligare, tar inte lika lång tid men har ett stort problem med spelbalansen: torpeder. En enda teknologi är spelförstörande, ta bort den så är det smooth sailing.

Re: Twilight Imperium?

Postat: ons 08 jan 2014, 12:23
av bladerunner_35
Tack Jens!

Vi har valt att satsa på FFGs LCGn istället (och en polare kommer köps Game of Thrones Boardgame). Men jag tror ändå jag måste köpa TW för eller senare.

Re: Twilight Imperium?

Postat: tis 14 jan 2014, 21:29
av Elvismackan
Jag är gärna med och spelar Twilight Imperium 3rd edition.
Har du/ni kommit fram till något datum?

/elvismackan

Re: Twilight Imperium?

Postat: ons 15 jan 2014, 14:09
av bladerunner_35
Nope.

Jag köpte LotR LCG och Netrunner LCG istället så har lagt planerna för TW på hyllan. Jag är fortfarande gärna med och testar på en omgång men kommer inte dra i något själv.

Re: Twilight Imperium?

Postat: sön 16 aug 2015, 23:05
av jimmypalm
Hej

Jag är intresserad av att spela detta ^_^
Jag äger spelet och dess två expansioner och har spelat det en hel del.