Sida 1 av 1

Valberedningen kallar!

Postat: mån 03 mar 2014, 14:26
av Ironjens
Valberedningen söker med ljus och lykta efter en ny kassör. På grund av missar i kommunikationen visade det sig att Olof inte alls hade möjlighet att axla denna ärofyllda post. Valberedningen vill alltså få kontakt med frivilliga, alternativt få nomineringar på bra kandidater som kan ta kassörandet till nya nivåer av Awesome.

Saker som kan vara bra att ha:
*Ekonomiskt sinne
*Ett hum om redovisning
*Förmåga att betala räkningar i tid

Anmälningar och nomineringar når lättast valberedningen via PM på forumet. Skicka då antingen till Ironjens, Gustav eller ArneB. Ordförande Joakim kommer snart att kalla till ett extra årsmöte där vi helt enligt konstens all regler kan fastslå denna nya kämpe för DMF:s sak som kassör och ordinarie i styrelsen.

Hasta la Siempre Moronica !

Re: Valberedningen kallar!

Postat: mån 17 mar 2014, 20:38
av Zorg
Ja styrelsen sitter ju i en underlig sits. Utan kassör är vi ingen riktig styrelse, så egentligen existerar inte DMF för tillfället. När vi ska söka bidrag från Sverok m.m måste vi kunna redovisa en styrelse, annars går ingenting...

Som kassör behöver man egentligen bara göra 2 saker, kanske 3.

1. Betala räkningar
2. Skriva upp hur mycket pengar som kommer in och hur mycket som går ut, och vad dessa används till
3. Eventuellt tömma kassaskåpet på kontanter regelbundet och sätta in dem på banken

Ingen som kan ställa upp för DMF?

Re: Valberedningen kallar!

Postat: mån 14 apr 2014, 20:34
av Godeye
Några nyheter i frågan?

Re: Valberedningen kallar!

Postat: tis 15 apr 2014, 09:04
av Xian
Nej, det är ingen alls som anmält intresse.

Re: Valberedningen kallar!

Postat: tis 15 apr 2014, 21:19
av Godeye
Inga ekonomstuderande i föreningen? Borde ju ses som en stor merit att vara kassör... inte precis happy, joy, joy-tider för ekonomer utan arbetslivserfarenhet...

Re: Valberedningen kallar!

Postat: tis 15 apr 2014, 22:57
av Skarpskytten
Godeye skrev:Inga ekonomstuderande i föreningen? Borde ju ses som en stor merit att vara kassör... inte precis happy, joy, joy-tider för ekonomer utan arbetslivserfarenhet...
Det kan tilläggas att den bokföring vi talar om här inte är så där väldigt komplicerad. Jag klarade av att sköta bokföringen i en ideell förening med en omsättning på ett par miljoner utan vare sig utbildning (i ekonomi då, alltså) eller tidigare erfarenhet. Jag fick en entimmeskurs av min företrädare och lekte lite med bokföringsprogrammet, det var allt.

svårt är det inte.

Och det är en väldigt fin merit.

Och utan en kassör måste vi väl lägga ned föreningen?

Re: Valberedningen kallar!

Postat: ons 16 apr 2014, 14:36
av Xian
Nej, för DMF:s stadgar anger att vi måste ha en kassör och att den måste väljas på årsmöte. Nu har vi en vald kassör på årsmötet, problemet är bara att han inte vill göra jobbet eftersom han egentligen inte var kandidat och valberedningen missuppfattade.

Så just nu är problemet främst att stackars Jonas är tvungen att betala räkningarna trots att han avgått från posten.

Re: Valberedningen kallar!

Postat: fre 18 apr 2014, 01:33
av Xian
Nej, men föreningslagen gäller inte oss som ideell förening, utan det är helt och hållet vad våra stadgar säger som styr hur föreningens styrelse ska se ut. Och det är allt jag ville säga.