Sida 1 av 1

Spelhelg i september: diskussion

Postat: tor 12 jun 2008, 11:26
av Godeye
Det jag vill åstadkomma med nästa spelhelg är i huvudsak två ting:

1 Jag vill att vi arrangera verksamhet som etablerade medlemmar tycker är kul. Spelhelgen ska vara en mötesplats där alla medlemmar kan ha trevligt under spelande former. Vad jag behöver veta är vad medlemmarna vill se för arrangemang på spelhelgen? Ställ dig frågan: vad vill du uppleva under en spelhelg? Rollspel (vilka), brädspel vilka), vinprovning, filmquiz eller något annat? Jag vill dels ha förslag på vad människor kan vara populärt hos många medlemmar men också förslag på vad just du vill göra!

2 Vi måste börja rekrytera nytt folk. Spelhelgen är ett sätt. Min enkla tanke är att om vi har trevligt så kommer också utomstående personer lockas till vår förening. Vi kommer att göra PR för vår förening före Spelhelgen (bl.a. på Hälsningsgillet, forum etc.). Vi är i starkt behov av yngre medlemmar. Vad lirar de? Hur når vi dem?

Re: Spelhelg i september: diskussion

Postat: tor 12 jun 2008, 21:36
av Ulvert
Det jag helst själv hade velat spela på en spelhelg är helt klart rollspel, alternativt ha en maratonfilmvisning med tema.

Re: Spelhelg i september: diskussion

Postat: fre 13 jun 2008, 00:06
av Zarei
En kort kampanj med 4th ed D&D vore ju inte fel.

Re: Spelhelg i september: diskussion

Postat: fre 13 jun 2008, 00:14
av wyrmer
Zarei skrev:En kort kampanj med 4th ed D&D vore ju inte fel.
Jag sitter redan och funderar på det. ;)

Re: Spelhelg i september: diskussion

Postat: fre 13 jun 2008, 09:27
av Zarei
Ville bara påpeka att den 26-28/9 är det kanske bradspel.net träff på P2 i Hässleholm. Vore ju bra om det inte krockade.

Re: Spelhelg i september: diskussion

Postat: sön 15 jun 2008, 14:17
av Skarpskytten
Jag tycker att det trevliga med spelhelgerna har varit det stora utbudet av enkla, snabbspelade spel. Rollspel vet jag inte om det känns så lockande. Kanske om Wyrmer kör en DoD 4 ed skola ... eller om man kunde "tävla" med andra spelgrupper i ett problemlösaräventyr, typ kallekula eller DoD, det hade kunnat vara kul.

Vad kids spelar? Onlinespel hemma. Vi är dinosaurier. Ska vi värva unga medlemmar måste vi satsa på GW eller LAN, det är vad jag tror. Och gärna kortspel oxå, men det har vi ju ingen som håller på med direkt.

Re: Spelhelg i september: diskussion

Postat: sön 15 jun 2008, 19:11
av NiklasB
När du säger kortspel, menar du sådana som använder pokerlekar eller menar du typ CCG?

Re: Spelhelg i september: diskussion

Postat: sön 15 jun 2008, 19:24
av Skarpskytten
NiklasB skrev:När du säger kortspel, menar du sådana som använder pokerlekar eller menar du typ CCG?
CCG, typ Magic, Pokemon, whatever.

Re: Spelhelg i september: diskussion

Postat: sön 15 jun 2008, 21:30
av Elrik
Fråga 1. Vi har provat att hålla brädspel, rollspel, figurspel och kortspel. Inga av de som kallas etablerade medlemmar har varit med på detta, bara nya medlemmar. Bara dioramor och spel typ warhammer quest eller descent verkar roa de förra, men tyvärr är det få som orkar arrangera sånt. Så kanske ska vi som är intresserade av spelhelgerna och av att spela spel på lokalen inrikta oss på att lära känna de nya medlemmarna och göra dessa till våra etablerade medlemmar. Vi har försökt underhålla de gamla medlemmarna på ganska många spelhelger nu, men de har knappt ens kommit dit...

Re: Spelhelg i september: diskussion

Postat: fre 04 jul 2008, 13:10
av Godeye
Att locka ner etablerade medlemmar verkar ju svårt... men allt handlar om målsättning. Man kanske ska nöja sig med att 20 medlemmar kommer ner?

Re: Spelhelg i september: diskussion

Postat: fre 04 jul 2008, 13:38
av Skarpskytten
Godeye skrev:Man kanske ska nöja sig med att 20 medlemmar kommer ner?
Det finns ju gränser för var vi kan göra för att försöka göra folk nöjda. De som vill se annorlunda spelhelger haft en chans att yttra sig, i denna tråden och de kan ju vända sig direkt till dig om de så önskar. Vad mer kan vi göra för att nå de etablerade medlemmar som inte lockas av spelhelgerna? Jag tycker inte ens att vi ska göra mer ...

Om spelhelgerna lockar 20 etablerade och ytterligare lika många mindre etablerade, så är det väl bra. Spelhelgerna är tillsammans med de fasta spelkvällarna det bästa som gjorts i den här föreningen på många, många år. Jag säger att vi kör på med det nuvarande formatet.

Re: Spelhelg i september: diskussion

Postat: fre 04 jul 2008, 15:24
av rufsi
Som tämligen etablerad medlem som aldrig "aktivt" deltagit under en organiserad spelhelg tror jag att anledningen att många av de "etablerade" medlemmarna inte känne något behov av spelhelgerna, man har sina fasta rollspelsgrupper motsv. och känner verksamheten och kan välja när man vill deltaga. För nyare medlemmar som inte kommit in i föreningen blir dock spelhelgerna ett bra första steg då det med 100% säkerhet kommer att vara öppet och pågå verksamhet. Dock ligger nog inte den stora rekryteringsfaktorn i huruvida vi arrangerar ett mini-konvent eller inte. I min mening finns det ingen mening ur rekryteringsperspektiv att gå in med inställningen att de etablerade medlemmarna skall arrangera och de icke-etablerade skall komma som "deltagare" då konsekvensen av detta riskerar att bli att de nya medlemmarna, förvisso uppskattar spelhelgen, men endast ser föreningen som arrangör och inte "sugs in" i verksamheten. Om vi vill ha en god, hållbar och effektiv rekrytering måste vi kraftsamla på det sociala planet. Det finns ganska gott om folk som spelar spel i Lund, vårt fokus måste ligga på att se till att de inser att det är roligare att spela spel med sina polare i vår lokal än hemma i vardagsrummet.

Spelghelgerna bör altså visa upp en så "ärlig" bild av föreningen som möjligt och utgångspunkten måste då bli att folk spelar och arrangerar de de själva vill spela/arrangera och att sedan få de etablerade medlemmarna att inse att om du bara är trevlig och intresserad mot de nya förmågorna istället för att bara se dem som motspelare kommer de att återkomma, vilket förhoppningsvis ger en trevlig synergieffekt med verksamhetskvällarna. Meningen med föreningen är inte att sälja medlemskap och casha in bidrag, utan att ge möjlighet för medlemmarna att spela spel med och mot varann.

För att summera det här onödigt långa inlägget kan jag avsluta med att säga att jag håller med Magnus.

Re: Spelhelg i september: diskussion

Postat: mån 07 jul 2008, 10:00
av Jocke Rapp
Ang CCG kan jag nog få dit folk som kan demo:a Vampire-kortspelet om det är av intresse.

Re: Spelhelg i september: diskussion

Postat: mån 07 jul 2008, 12:42
av Godeye
Jocke Rapp skrev:Ang CCG kan jag nog få dit folk som kan demo:a Vampire-kortspelet om det är av intresse.
Det hade kanske varit intressant.